Kehon ja mielen hyvinvointi näkyy jopa hiuksissa. Hiukset reagoivat helposti esimerkiksi stressiin.
Uutisarkisto
Suonikohjuja muodostuu, kun jalan pintalaskimossa kaikki ei toimi ihan kuten pitäisi. Tukisukat auttavat turvotukseen ja kipuun, mutta jos tauti haittaa elämää pahemmin, lämpökatetrihoidosta voi olla apua.
Leikkaukseen valmistautuminen pitää sisällään pienen kotivaran hankkimisen. Kipulääke, kylmäpakkaukset tai helposti sulava ruoka – mieti ajoissa, mitä juuri sinä tarvitset toipuaksesi operaatiosta mahdollisimman hyvin. Kipulääketorkkurassa ei ole kiva kotiutua apteekin ja ruokakaupan kautta.
Haluatko kehoon lisää liikkuvuutta? Yksi keino on keskittyä faskioihin. Faskioiden kalvomainen verkosto on kuin kumipuku, joka pitää kropan kasassa.
Miksi tekee mieli makeaa? Usein runsas makean syönti on tapa, joka yhdistyy tiettyihin tilanteisiin ja tunnetiloihin. Vielä yleisempi syy makeanhimoon on verensokerin kannalta epäedullinen ruokavalio. Ravitsemusterapeutti neuvoo, miten syöt fiksusti ja hillitset sokerinhimoa.
Yhä useampi ylipainoinen voi saada ongelmaansa muutakin apua kuin elintapaneuvontaa. Lihavuuden hoitoon käytettävä lääkevalikoima laajenee, ja uusilla lääkkeillä on saavutettu lupaavia tuloksia.
Liikunta on tietysti hyväksi terveydelle ja mielialalle, mutta se ilahduttaa myös ihoa. Kun verenkierto virkistyy ja stressitaso laskee, iho nauttii.
Naamiot ovat oiva lisä ihonhoitorutiineihin kuivalle iholle, rasvoittuvalle iholle, ikääntyneelle iholle – ja aina, kun kaipaat nopeaa virkistäytymistä tai puhdistavaa vaikutusta. Apteekista löytyy hyviä vaihtoehtoja.
Pissatulehdus on kivulias vaiva, joka menee onneksi nopeasti ohi antibiootilla. Jos virtsatietulehdus toistuu usein, löytyy apu joskus estolääkityksestä. Kokosimme 10 kysymystä ja vastausta virtsatietulehduksista.
Pieru, paukku, leija, tuhnu, rupsu – virallisemmin ilmavaivat. Haju tyrmää, ja äänitehosteet saavat punastumaan. Millainen määrä ilmavaivoja on normaalia ja milloin kannattaa käydä lääkärissä?
Aikuisiässä ilmaantuva valkosormisuus voi johtua reumasairaudesta, mutta nuorena alkava vaiva on yleensä vaaraton.
Ole omalle muistillesi armollinen äläkä lataa sille liian kovia vaatimuksia. Joka iässä oppii uutta, ja jopa muistipotilaiden muistiin voi tallentua asioita.
Kuinka pitkään viime kesänä hankittu voide suojaa? Mitä haittaa vanhentuneen tuotteen käyttämisestä voi olla? Me kysyimme, kosmetologi vastasi.
mien perässä ulkomaanreissuun? Oli suunta mikä tahansa, oli lomaa tai ei – muista suojautua auringon polttavilta säteiltä. Laatikon pohjalle jääneet parin vuoden takaiset voiteet kannattaa kuitenkin unohtaa.
Peräpukamat, veri vessapaperissa ja muut alapään vaivat. Nolottaa puhua lääkärille. Mutta ei hätää: kokosimme vastaukset muutamaan yllättävän yleiseen kysymykseen.
Ilmaista, tehokasta ja turvallista treenaamista? Kyllä kiitos! Porrasjuoksu on täydellinen kesäkauden laji. Poimi parhaat treenivinkit jutusta ja videoilta.
Villasukat pois, ja varpaille ilmaa. Mutta missä kunnossa kinttusi ovat talven jäljiltä? Nappaa nämä vinkit käyttöön, ja jalkasi kiittävät sinua.
Silmien kuivumista aiheuttavat muun muassa silmän rakenne, kuiva sisäilma, ikääntyminen sekä jotkut lääkkeet ja sairaudet. Selvitimme, miten kuivia silmiä voi hoitaa.
Et kai istu itseäsi jalattomaksi? Hylkää tuoli aina välillä ja tee tauon aikana mikrotreeni. Pieni annoskoko toimii myös liikunnassa.
Jopa kolme neljäsosaa naisista kokee kuukautiskipuja jossain vaiheessa elämäänsä, ja vaikeista kivuista kärsii 15 prosenttia. Kipuja aiheuttaa kohdun erittämä hormoni, ja juuri siihen liittyy syy, miksi joku saa kovemmat kuukautiskivut kuin toinen.
Kovassa pakkasessa ja viimassa iho kylmettyy herkästi. Tunnista paleltumisen ensimerkit ja hoida iho hellästi kuntoon.
Keho käy raskauden ja synnytyksen aikana läpi niin valtavan myllerryksen, että vartalolle kannattaa antaa aikaa palautua, fysioterapeutti muistuttaa. Tuntuma Muuttuneeseen kehoon löytyy ajan kanssa.
Mikä aiheuttaa PMS-oireet? Taustalla on hormonitasojen vaihtelu kuukautiskierron aikana. Oirepäiväkirjan pitäminen auttaa selvittämään, johtuvatko oireet PMS:stä vai jostain muusta.
Ummetus, närästys ja kivistävä vatsa ovat kurjia mutta yleisiä vaivoja. Kerromme, miten vatsavaivoja voi hoitaa kotona, ja milloin on syytä mennä lääkäriin.
Pyydä värin valinnassa rohkeasti apua ammattilaiselta. Myös monessa apteekissa toimii kosmetologeja, jotka osaavat auttaa juuri oikeanlaisen tuotteen ja sävyn valinnassa.
Muistaako kotona asuva vanhus ottaa lääkkeensä oikein ja säilyttää ne oikein?
Läsnäolosta on hyötyä monessa. Kun hyödynnät hyväksyvän läsnäolon taitoa, voit parantaa parisuhdettasi ja viihdyt paremmin töissä.
Proteiinit ovat kehon tärkeitä rakennuspalikoita. Ne myös tukevat painonhallintaa ja auttavat palautumaan liikuntasuorituksesta. Ravitsemusterapeutti kertoo, miten saat parhaiten proteiineja.
Ärtyneen suolen oireyhtymää eli IBS:ää sairastava Kati, 45, tietää, millaista on elää suoliston ehdoilla.
Jos haaveilet kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, muista suoliston merkitys. Suoliston hyvä kunto on kaiken terveyden kivijalka. Näillä vinkeillä autat bakteeristoasi voimaan hyvin.
Hivatulehdusta ei kannata hävetä: kolme neljästä naisesta saa sen ainakin kerran ennen nelikymppisiään. Hiivatulehduksen hoito onnistuu yleensä apteekin itsehoitotuotteilla.
Oireileva nenä on ikävä kiusa, ja pitkään jatkuneen nuhan taustat on hyvä selvittää lääkärissä.
Kutinaa, punoitusta ja röpelöistä ihottumaa. Moni alkaa oireilla auringonvalosta kesän korvalla. Taustalla voi olla aurinkoihottuma.
Pohjekipu voi olla merkki revähdyksestä tai jopa vaarallisesta veritulpasta. Näin voit tunnistaa, kummasta on kyse.
Onko nuha koronan oire? Todennäköisesti ei. Tavalliset kausiflunssatkin ovat nimittäin yhä keskuudessamme. Paras hoito flunssaan on vanha tuttu: lepo, sinkki ja C-vitamiini.
Joka toisella yli 50-vuotiaalla on ollut peräpukamia. Veri vessapaperissa ei ole välttämättä vakava juttu, vaan peräpukamia voi hoitaa suihkuttelemalla ja apteekin paikallishoitovalmisteilla.
Pysy virkeänä raskausaikana. Listasimme odottajan hyvinvoinnin tukipilarit.