Skip to content

Uutisarkisto

Lemmikki latkii vettä hullun lailla – milloin on syytä huoleen?

Kun koira tai kissa äkkiä alkaa juoda tavallista enemmän, omistajan kannattaa olla hereillä.
Lue lisää

Mikä auttaa hikoiluun?

Liikahikoilu voi liittyä johonkin lääkkeeseen, maustettuun ruokaan, sairauteen tai vaihdevuosiin. Aina sille ei kuitenkaan löydy syytä.
Lue lisää

Apteekki saa myymänsä lääkkeen hinnasta vain noin viidesosan

Mistä lääkkeen hinta koostuu? Enimmäkseen lääkeyrityksen osuudesta ja veroista. Lääkkeitä myyvä taho pystyy vaikuttamaan myyntihintoihin vain minimaalisesti.
Lue lisää

Ruoka ja juoma voivat vaikuttaa lääkkeen tehoon

Kannattaako juoda maitoa tai greippimehua ennen tabletin ottamista?
Lue lisää

Milloin pitää mennä terveystarkastukseen?

Milloin viimeksi kävit mittauttamassa verenpaineen, veren rasva-arvot ja sokerit? Tiedätkö, mitä kropallesi kuuluu?
Lue lisää

Miksi lapsi ei nuku?

Paljonko unta lapsi tarvitsee? Mikä on sopiva nukkumaanmenoaika? Mitä iltahepulille voi tehdä? Kysyimme lasten unesta ja univaikeuksista asiantuntijoilta.
Lue lisää

Taas pätkii? Näin muistia voi yrittää tukea.

Paranna muistia näin: pyri olemaan skarppina silloin, kun tärkeää muistettavaa on tuloillaan. Älä suhtaudu hetkeen välinpitämättömästi. Kun aivot ja kroppa ovat virkeät, muisti yleensä toimii paremmin.
Lue lisää

Hyperemeesi lyö kanveesiin

Vakava raskausajan pahoinvointi eli hyperemeesi voi johtaa jopa aliravitsemukseen. Raju pahoinvointi alkaa tavallisimmin raskausviikoilla 4–6.
Lue lisää

Stressi näkyy hiuksista

Kehon ja mielen hyvinvointi näkyy jopa hiuksissa. Hiukset reagoivat helposti esimerkiksi stressiin.
Lue lisää

Mistä suonikohjut johtuvat?

Suonikohjuja muodostuu, kun jalan pintalaskimossa kaikki ei toimi ihan kuten pitäisi. Tukisukat auttavat turvotukseen ja kipuun, mutta jos tauti haittaa elämää pahemmin, lämpökatetrihoidosta voi olla apua.
Lue lisää

Leikkauspotilaan kotivara

Leikkaukseen valmistautuminen pitää sisällään pienen kotivaran hankkimisen. Kipulääke, kylmäpakkaukset tai helposti sulava ruoka – mieti ajoissa, mitä juuri sinä tarvitset toipuaksesi operaatiosta mahdollisimman hyvin. Kipulääketorkkurassa ei ole kiva kotiutua apteekin ja ruokakaupan kautta.
Lue lisää

Jumien takana voi olla faskiakalvojen kireys

Haluatko kehoon lisää liikkuvuutta? Yksi keino on keskittyä faskioihin. Faskioiden kalvomainen verkosto on kuin kumipuku, joka pitää kropan kasassa.
Lue lisää

Mikä auttaa makeanhimoon?

Miksi tekee mieli makeaa? Usein runsas makean syönti on tapa, joka yhdistyy tiettyihin tilanteisiin ja tunnetiloihin. Vielä yleisempi syy makeanhimoon on verensokerin kannalta epäedullinen ruokavalio. Ravitsemusterapeutti neuvoo, miten syöt fiksusti ja hillitset sokerinhimoa.
Lue lisää

Lääkkeestä apua lihavuuden hoitoon?

Yhä useampi ylipainoinen voi saada ongelmaansa muutakin apua kuin elintapaneuvontaa. Lihavuuden hoitoon käytettävä lääkevalikoima laajenee, ja uusilla lääkkeillä on saavutettu lupaavia tuloksia.
Lue lisää

Näin aktiivinen liikkuja hoitaa ihoaan

Liikunta on tietysti hyväksi terveydelle ja mielialalle, mutta se ilahduttaa myös ihoa. Kun verenkierto virkistyy ja stressitaso laskee, iho nauttii.
Lue lisää

Nuutunut iho ilahtuu naamioista

Naamiot ovat oiva lisä ihonhoitorutiineihin kuivalle iholle, rasvoittuvalle iholle, ikääntyneelle iholle – ja aina, kun kaipaat nopeaa virkistäytymistä tai puhdistavaa vaikutusta. Apteekista löytyy hyviä vaihtoehtoja.
Lue lisää

Mikä auttaa toistuvaan virtsatietulehdukseen?

Pissatulehdus on kivulias vaiva, joka menee onneksi nopeasti ohi antibiootilla. Jos virtsatietulehdus toistuu usein, löytyy apu joskus estolääkityksestä. Kokosimme 10 kysymystä ja vastausta virtsatietulehduksista.
Lue lisää

Voiko toistuviin ilmavaivoihin vaikuttaa?

Pieru, paukku, leija, tuhnu, rupsu – virallisemmin ilmavaivat. Haju tyrmää, ja äänitehosteet saavat punastumaan. Millainen määrä ilmavaivoja on normaalia ja milloin kannattaa käydä lääkärissä?
Lue lisää

Valkosormisuus on useimmiten vaaraton vaiva

Aikuisiässä ilmaantuva valkosormisuus voi johtua reumasairaudesta, mutta nuorena alkava vaiva on yleensä vaaraton.
Lue lisää

Ei hätää, unohtelu on ihan normaalia

Ole omalle muistillesi armollinen äläkä lataa sille liian kovia vaatimuksia. Joka iässä oppii uutta, ja jopa muistipotilaiden muistiin voi tallentua asioita.
Lue lisää

Miten vanhaa aurinkovoidetta uskallan vielä käyttää?

Kuinka pitkään viime kesänä hankittu voide suojaa? Mitä haittaa vanhentuneen tuotteen käyttämisestä voi olla? Me kysyimme, kosmetologi vastasi.
Lue lisää

Edes varjossa ei ole suojassa säteilyltä

mien perässä ulkomaanreissuun? Oli suunta mikä tahansa, oli lomaa tai ei – muista suojautua auringon polttavilta säteiltä. Laatikon pohjalle jääneet parin vuoden takaiset voiteet kannattaa kuitenkin unohtaa.
Lue lisää

Kehtaako tätä edes kysyä?

Peräpukamat, veri vessapaperissa ja muut alapään vaivat. Nolottaa puhua lääkärille. Mutta ei hätää: kokosimme vastaukset muutamaan yllättävän yleiseen kysymykseen.
Lue lisää

Porrasjuoksukausi alkaa!

Ilmaista, tehokasta ja turvallista treenaamista? Kyllä kiitos! Porrasjuoksu on täydellinen kesäkauden laji. Poimi parhaat treenivinkit jutusta ja videoilta.
Lue lisää

Jalat kaipaavat huomiotasi

Villasukat pois, ja varpaille ilmaa. Mutta missä kunnossa kinttusi ovat talven jäljiltä? Nappaa nämä vinkit käyttöön, ja jalkasi kiittävät sinua.
Lue lisää

Silmät kuivuvat – mistä se johtuu?

Silmien kuivumista aiheuttavat muun muassa silmän rakenne, kuiva sisäilma, ikääntyminen sekä jotkut lääkkeet ja sairaudet. Selvitimme, miten kuivia silmiä voi hoitaa.
Lue lisää

Mikrotreeni on uusi taukojumppa

Et kai istu itseäsi jalattomaksi? Hylkää tuoli aina välillä ja tee tauon aikana mikrotreeni. Pieni annoskoko toimii myös liikunnassa.
Lue lisää

Miksi jollakulla on kovemmat kuukautiskivut kuin toisella?

Jopa kolme neljäsosaa naisista kokee kuukautiskipuja jossain vaiheessa elämäänsä, ja vaikeista kivuista kärsii 15 prosenttia. Kipuja aiheuttaa kohdun erittämä hormoni, ja juuri siihen liittyy syy, miksi joku saa kovemmat kuukautiskivut kuin toinen.
Lue lisää

Mitä tehdä paleltuneelle iholle?

Kovassa pakkasessa ja viimassa iho kylmettyy herkästi. Tunnista paleltumisen ensimerkit ja hoida iho hellästi kuntoon.
Lue lisää

”Synnytyksen jälkeen keskivartalon tuki pitää löytää uudestaan”

Keho käy raskauden ja synnytyksen aikana läpi niin valtavan myllerryksen, että vartalolle kannattaa antaa aikaa palautua, fysioterapeutti muistuttaa. Tuntuma Muuttuneeseen kehoon löytyy ajan kanssa.
Lue lisää

Oirepäiväkirja paljastaa PMS:n

Mikä aiheuttaa PMS-oireet? Taustalla on hormonitasojen vaihtelu kuukautiskierron aikana. Oirepäiväkirjan pitäminen auttaa selvittämään, johtuvatko oireet PMS:stä vai jostain muusta.
Lue lisää

Vatsaan sattuu ja närästää

Ummetus, närästys ja kivistävä vatsa ovat kurjia mutta yleisiä vaivoja. Kerromme, miten vatsavaivoja voi hoitaa kotona, ja milloin on syytä mennä lääkäriin.
Lue lisää

Miten valita meikkivoiteen sävy?

Pyydä värin valinnassa rohkeasti apua ammattilaiselta. Myös monessa apteekissa toimii kosmetologeja, jotka osaavat auttaa juuri oikeanlaisen tuotteen ja sävyn valinnassa.
Lue lisää

Vaarin lääkekaappi ajan tasalle

Muistaako kotona asuva vanhus ottaa lääkkeensä oikein ja säilyttää ne oikein?
Lue lisää

Läsnäolon taito auttaa arjessa

Läsnäolosta on hyötyä monessa. Kun hyödynnät hyväksyvän läsnäolon taitoa, voit parantaa parisuhdettasi ja viihdyt paremmin töissä.
Lue lisää

Lisää läsnäoloa

Läsnäolon taito tekee hyvää mielelle ja keholle, koko elämälle.
Lue lisää

Mistä saa parhaiten proteiinia?

Proteiinit ovat kehon tärkeitä rakennuspalikoita. Ne myös tukevat painonhallintaa ja auttavat palautumaan liikuntasuorituksesta. Ravitsemusterapeutti kertoo, miten saat parhaiten proteiineja.
Lue lisää

”Elämäni kutistui IBS:n takia”

Ärtyneen suolen oireyhtymää eli IBS:ää sairastava Kati, 45, tietää, millaista on elää suoliston ehdoilla.
Lue lisää

Suoliston merkitys on isompi, kuin ehkä luulitkaan

Jos haaveilet kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, muista suoliston merkitys. Suoliston hyvä kunto on kaiken terveyden kivijalka. Näillä vinkeillä autat bakteeristoasi voimaan hyvin.
Lue lisää

Kutinaa alapäässä? Ei huolta, hiivatulehduksen hoito on helppoa.

Hivatulehdusta ei kannata hävetä: kolme neljästä naisesta saa sen ainakin kerran ennen nelikymppisiään. Hiivatulehduksen hoito onnistuu yleensä apteekin itsehoitotuotteilla.
Lue lisää