Skip to content

Uutisarkisto

Stressi näkyy hiuksista
Kehon ja mielen hyvinvointi näkyy jopa hiuksissa. Hiukset reagoivat helposti esimerkiksi stressiin.
Lue lisää
Mistä suonikohjut johtuvat?
Suonikohjuja muodostuu, kun jalan pintalaskimossa kaikki ei toimi ihan kuten pitäisi. Tukisukat auttavat turvotukseen ja kipuun, mutta jos tauti haittaa elämää pahemmin, lämpökatetrihoidosta voi olla apua.
Lue lisää
Leikkauspotilaan kotivara
Leikkaukseen valmistautuminen pitää sisällään pienen kotivaran hankkimisen. Kipulääke, kylmäpakkaukset tai helposti sulava ruoka – mieti ajoissa, mitä juuri sinä tarvitset toipuaksesi operaatiosta mahdollisimman hyvin. Kipulääketorkkurassa ei ole kiva kotiutua apteekin ja ruokakaupan kautta.
Lue lisää
Jumien takana voi olla faskiakalvojen kireys
Haluatko kehoon lisää liikkuvuutta? Yksi keino on keskittyä faskioihin. Faskioiden kalvomainen verkosto on kuin kumipuku, joka pitää kropan kasassa.
Lue lisää
Mikä auttaa makeanhimoon?
Miksi tekee mieli makeaa? Usein runsas makean syönti on tapa, joka yhdistyy tiettyihin tilanteisiin ja tunnetiloihin. Vielä yleisempi syy makeanhimoon on verensokerin kannalta epäedullinen ruokavalio. Ravitsemusterapeutti neuvoo, miten syöt fiksusti ja hillitset sokerinhimoa.
Lue lisää
Lääkkeestä apua lihavuuden hoitoon?
Yhä useampi ylipainoinen voi saada ongelmaansa muutakin apua kuin elintapaneuvontaa. Lihavuuden hoitoon käytettävä lääkevalikoima laajenee, ja uusilla lääkkeillä on saavutettu lupaavia tuloksia.
Lue lisää
Näin aktiivinen liikkuja hoitaa ihoaan
Liikunta on tietysti hyväksi terveydelle ja mielialalle, mutta se ilahduttaa myös ihoa. Kun verenkierto virkistyy ja stressitaso laskee, iho nauttii.
Lue lisää
Nuutunut iho ilahtuu naamioista
Naamiot ovat oiva lisä ihonhoitorutiineihin kuivalle iholle, rasvoittuvalle iholle, ikääntyneelle iholle – ja aina, kun kaipaat nopeaa virkistäytymistä tai puhdistavaa vaikutusta. Apteekista löytyy hyviä vaihtoehtoja.
Lue lisää
Mikä auttaa toistuvaan virtsatietulehdukseen?
Pissatulehdus on kivulias vaiva, joka menee onneksi nopeasti ohi antibiootilla. Jos virtsatietulehdus toistuu usein, löytyy apu joskus estolääkityksestä. Kokosimme 10 kysymystä ja vastausta virtsatietulehduksista.
Lue lisää
Voiko toistuviin ilmavaivoihin vaikuttaa?
Pieru, paukku, leija, tuhnu, rupsu – virallisemmin ilmavaivat. Haju tyrmää, ja äänitehosteet saavat punastumaan. Millainen määrä ilmavaivoja on normaalia ja milloin kannattaa käydä lääkärissä?
Lue lisää
Valkosormisuus on useimmiten vaaraton vaiva
Aikuisiässä ilmaantuva valkosormisuus voi johtua reumasairaudesta, mutta nuorena alkava vaiva on yleensä vaaraton.
Lue lisää
Ei hätää, unohtelu on ihan normaalia
Ole omalle muistillesi armollinen äläkä lataa sille liian kovia vaatimuksia. Joka iässä oppii uutta, ja jopa muistipotilaiden muistiin voi tallentua asioita.
Lue lisää
Miten vanhaa aurinkovoidetta uskallan vielä käyttää?
Kuinka pitkään viime kesänä hankittu voide suojaa? Mitä haittaa vanhentuneen tuotteen käyttämisestä voi olla? Me kysyimme, kosmetologi vastasi.
Lue lisää
Edes varjossa ei ole suojassa säteilyltä
mien perässä ulkomaanreissuun? Oli suunta mikä tahansa, oli lomaa tai ei – muista suojautua auringon polttavilta säteiltä. Laatikon pohjalle jääneet parin vuoden takaiset voiteet kannattaa kuitenkin unohtaa.
Lue lisää
Kehtaako tätä edes kysyä?
Peräpukamat, veri vessapaperissa ja muut alapään vaivat. Nolottaa puhua lääkärille. Mutta ei hätää: kokosimme vastaukset muutamaan yllättävän yleiseen kysymykseen.
Lue lisää
Porrasjuoksukausi alkaa!
Ilmaista, tehokasta ja turvallista treenaamista? Kyllä kiitos! Porrasjuoksu on täydellinen kesäkauden laji. Poimi parhaat treenivinkit jutusta ja videoilta.
Lue lisää
Jalat kaipaavat huomiotasi
Villasukat pois, ja varpaille ilmaa. Mutta missä kunnossa kinttusi ovat talven jäljiltä? Nappaa nämä vinkit käyttöön, ja jalkasi kiittävät sinua.
Lue lisää
Silmät kuivuvat – mistä se johtuu?
Silmien kuivumista aiheuttavat muun muassa silmän rakenne, kuiva sisäilma, ikääntyminen sekä jotkut lääkkeet ja sairaudet. Selvitimme, miten kuivia silmiä voi hoitaa.
Lue lisää
Mikrotreeni on uusi taukojumppa
Et kai istu itseäsi jalattomaksi? Hylkää tuoli aina välillä ja tee tauon aikana mikrotreeni. Pieni annoskoko toimii myös liikunnassa.
Lue lisää
Miksi jollakulla on kovemmat kuukautiskivut kuin toisella?
Jopa kolme neljäsosaa naisista kokee kuukautiskipuja jossain vaiheessa elämäänsä, ja vaikeista kivuista kärsii 15 prosenttia. Kipuja aiheuttaa kohdun erittämä hormoni, ja juuri siihen liittyy syy, miksi joku saa kovemmat kuukautiskivut kuin toinen.
Lue lisää
Mitä tehdä paleltuneelle iholle?
Kovassa pakkasessa ja viimassa iho kylmettyy herkästi. Tunnista paleltumisen ensimerkit ja hoida iho hellästi kuntoon.
Lue lisää
”Synnytyksen jälkeen keskivartalon tuki pitää löytää uudestaan”
Keho käy raskauden ja synnytyksen aikana läpi niin valtavan myllerryksen, että vartalolle kannattaa antaa aikaa palautua, fysioterapeutti muistuttaa. Tuntuma Muuttuneeseen kehoon löytyy ajan kanssa.
Lue lisää
Oirepäiväkirja paljastaa PMS:n
Mikä aiheuttaa PMS-oireet? Taustalla on hormonitasojen vaihtelu kuukautiskierron aikana. Oirepäiväkirjan pitäminen auttaa selvittämään, johtuvatko oireet PMS:stä vai jostain muusta.
Lue lisää
Vatsaan sattuu ja närästää
Ummetus, närästys ja kivistävä vatsa ovat kurjia mutta yleisiä vaivoja. Kerromme, miten vatsavaivoja voi hoitaa kotona, ja milloin on syytä mennä lääkäriin.
Lue lisää
Miten valita meikkivoiteen sävy?
Pyydä värin valinnassa rohkeasti apua ammattilaiselta. Myös monessa apteekissa toimii kosmetologeja, jotka osaavat auttaa juuri oikeanlaisen tuotteen ja sävyn valinnassa.
Lue lisää
Vaarin lääkekaappi ajan tasalle
Muistaako kotona asuva vanhus ottaa lääkkeensä oikein ja säilyttää ne oikein?
Lue lisää
Läsnäolon taito auttaa arjessa
Läsnäolosta on hyötyä monessa. Kun hyödynnät hyväksyvän läsnäolon taitoa, voit parantaa parisuhdettasi ja viihdyt paremmin töissä.
Lue lisää
Lisää läsnäoloa
Läsnäolon taito tekee hyvää mielelle ja keholle, koko elämälle.
Lue lisää
Mistä saa parhaiten proteiinia?
Proteiinit ovat kehon tärkeitä rakennuspalikoita. Ne myös tukevat painonhallintaa ja auttavat palautumaan liikuntasuorituksesta. Ravitsemusterapeutti kertoo, miten saat parhaiten proteiineja.
Lue lisää
”Elämäni kutistui IBS:n takia”
Ärtyneen suolen oireyhtymää eli IBS:ää sairastava Kati, 45, tietää, millaista on elää suoliston ehdoilla.
Lue lisää
Suoliston merkitys on isompi, kuin ehkä luulitkaan
Jos haaveilet kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, muista suoliston merkitys. Suoliston hyvä kunto on kaiken terveyden kivijalka. Näillä vinkeillä autat bakteeristoasi voimaan hyvin.
Lue lisää
Kutinaa alapäässä? Ei huolta, hiivatulehduksen hoito on helppoa.
Hivatulehdusta ei kannata hävetä: kolme neljästä naisesta saa sen ainakin kerran ennen nelikymppisiään. Hiivatulehduksen hoito onnistuu yleensä apteekin itsehoitotuotteilla.
Lue lisää
Kun rauta ei imeydy
Raudanpuute voi selittää väsymyksen.
Lue lisää
Raudanpuute raskausaikana pelästytti
Matala ferritiini selitti Katriinan oudot oireet.
Lue lisää
Mistä nuha johtuu?
Oireileva nenä on ikävä kiusa, ja pitkään jatkuneen nuhan taustat on hyvä selvittää lääkärissä.
Lue lisää
Kutisevia näppylöitä ja rakkuloita – voiko kyse olla aurinkoihottumasta?
Kutinaa, punoitusta ja röpelöistä ihottumaa. Moni alkaa oireilla auringonvalosta kesän korvalla. Taustalla voi olla aurinkoihottuma.
Lue lisää
Veritulppa vai revähdys jalassa?
Pohjekipu voi olla merkki revähdyksestä tai jopa vaarallisesta veritulpasta. Näin voit tunnistaa, kummasta on kyse.
Lue lisää
Nenä tukossa ja veto poissa?
Onko nuha koronan oire? Todennäköisesti ei. Tavalliset kausiflunssatkin ovat nimittäin yhä keskuudessamme. Paras hoito flunssaan on vanha tuttu: lepo, sinkki ja C-vitamiini.
Lue lisää
Miten peräpukamia voi hoitaa?
Joka toisella yli 50-vuotiaalla on ollut peräpukamia. Veri vessapaperissa ei ole välttämättä vakava juttu, vaan peräpukamia voi hoitaa suihkuttelemalla ja apteekin paikallishoitovalmisteilla.
Lue lisää
Minimoi raskausajan terveysriskit
Pysy virkeänä raskausaikana. Listasimme odottajan hyvinvoinnin tukipilarit.
Lue lisää