Skip to content

Uutisarkisto

Jumien takana voi olla faskiakalvojen kireys

Haluatko kehoon lisää liikkuvuutta? Yksi keino on keskittyä faskioihin. Faskioiden kalvomainen verkosto on kuin kumipuku, joka pitää kropan kasassa.
Lue lisää

Mikä auttaa makeanhimoon?

Miksi tekee mieli makeaa? Usein runsas makean syönti on tapa, joka yhdistyy tiettyihin tilanteisiin ja tunnetiloihin. Vielä yleisempi syy makeanhimoon on verensokerin kannalta epäedullinen ruokavalio. Ravitsemusterapeutti neuvoo, miten syöt fiksusti ja hillitset sokerinhimoa.
Lue lisää

Lääkkeestä apua lihavuuden hoitoon?

Yhä useampi ylipainoinen voi saada ongelmaansa muutakin apua kuin elintapaneuvontaa. Lihavuuden hoitoon käytettävä lääkevalikoima laajenee, ja uusilla lääkkeillä on saavutettu lupaavia tuloksia.
Lue lisää

Näin aktiivinen liikkuja hoitaa ihoaan

Liikunta on tietysti hyväksi terveydelle ja mielialalle, mutta se ilahduttaa myös ihoa. Kun verenkierto virkistyy ja stressitaso laskee, iho nauttii.
Lue lisää

Nuutunut iho ilahtuu naamioista

Naamiot ovat oiva lisä ihonhoitorutiineihin kuivalle iholle, rasvoittuvalle iholle, ikääntyneelle iholle – ja aina, kun kaipaat nopeaa virkistäytymistä tai puhdistavaa vaikutusta. Apteekista löytyy hyviä vaihtoehtoja.
Lue lisää

Mikä auttaa toistuvaan virtsatietulehdukseen?

Pissatulehdus on kivulias vaiva, joka menee onneksi nopeasti ohi antibiootilla. Jos virtsatietulehdus toistuu usein, löytyy apu joskus estolääkityksestä. Kokosimme 10 kysymystä ja vastausta virtsatietulehduksista.
Lue lisää

Valkosormisuus on useimmiten vaaraton vaiva

Aikuisiässä ilmaantuva valkosormisuus voi johtua reumasairaudesta, mutta nuorena alkava vaiva on yleensä vaaraton.
Lue lisää

Ei hätää, unohtelu on ihan normaalia

Ole omalle muistillesi armollinen äläkä lataa sille liian kovia vaatimuksia. Joka iässä oppii uutta, ja jopa muistipotilaiden muistiin voi tallentua asioita.
Lue lisää

Miten vanhaa aurinkovoidetta uskallan vielä käyttää?

Kuinka pitkään viime kesänä hankittu voide suojaa? Mitä haittaa vanhentuneen tuotteen käyttämisestä voi olla? Me kysyimme, kosmetologi vastasi.
Lue lisää

Edes varjossa ei ole suojassa säteilyltä

mien perässä ulkomaanreissuun? Oli suunta mikä tahansa, oli lomaa tai ei – muista suojautua auringon polttavilta säteiltä. Laatikon pohjalle jääneet parin vuoden takaiset voiteet kannattaa kuitenkin unohtaa.
Lue lisää

Kehtaako tätä edes kysyä?

Peräpukamat, veri vessapaperissa ja muut alapään vaivat. Nolottaa puhua lääkärille. Mutta ei hätää: kokosimme vastaukset muutamaan yllättävän yleiseen kysymykseen.
Lue lisää

Porrasjuoksukausi alkaa!

Ilmaista, tehokasta ja turvallista treenaamista? Kyllä kiitos! Porrasjuoksu on täydellinen kesäkauden laji. Poimi parhaat treenivinkit jutusta ja videoilta.
Lue lisää

Jalat kaipaavat huomiotasi

Villasukat pois, ja varpaille ilmaa. Mutta missä kunnossa kinttusi ovat talven jäljiltä? Nappaa nämä vinkit käyttöön, ja jalkasi kiittävät sinua.
Lue lisää

Silmät kuivuvat – mistä se johtuu?

Silmien kuivumista aiheuttavat muun muassa silmän rakenne, kuiva sisäilma, ikääntyminen sekä jotkut lääkkeet ja sairaudet. Selvitimme, miten kuivia silmiä voi hoitaa.
Lue lisää

Mikrotreeni on uusi taukojumppa

Et kai istu itseäsi jalattomaksi? Hylkää tuoli aina välillä ja tee tauon aikana mikrotreeni. Pieni annoskoko toimii myös liikunnassa.
Lue lisää

Miksi jollakulla on kovemmat kuukautiskivut kuin toisella?

Jopa kolme neljäsosaa naisista kokee kuukautiskipuja jossain vaiheessa elämäänsä, ja vaikeista kivuista kärsii 15 prosenttia. Kipuja aiheuttaa kohdun erittämä hormoni, ja juuri siihen liittyy syy, miksi joku saa kovemmat kuukautiskivut kuin toinen.
Lue lisää

Mitä tehdä paleltuneelle iholle?

Kovassa pakkasessa ja viimassa iho kylmettyy herkästi. Tunnista paleltumisen ensimerkit ja hoida iho hellästi kuntoon.
Lue lisää

”Synnytyksen jälkeen keskivartalon tuki pitää löytää uudestaan”

Keho käy raskauden ja synnytyksen aikana läpi niin valtavan myllerryksen, että vartalolle kannattaa antaa aikaa palautua, fysioterapeutti muistuttaa. Tuntuma Muuttuneeseen kehoon löytyy ajan kanssa.
Lue lisää

Oirepäiväkirja paljastaa PMS:n

Mikä aiheuttaa PMS-oireet? Taustalla on hormonitasojen vaihtelu kuukautiskierron aikana. Oirepäiväkirjan pitäminen auttaa selvittämään, johtuvatko oireet PMS:stä vai jostain muusta.
Lue lisää

Vatsaan sattuu ja närästää

Ummetus, närästys ja kivistävä vatsa ovat kurjia mutta yleisiä vaivoja. Kerromme, miten vatsavaivoja voi hoitaa kotona, ja milloin on syytä mennä lääkäriin.
Lue lisää

Miten valita meikkivoiteen sävy?

Pyydä värin valinnassa rohkeasti apua ammattilaiselta. Myös monessa apteekissa toimii kosmetologeja, jotka osaavat auttaa juuri oikeanlaisen tuotteen ja sävyn valinnassa.
Lue lisää

Vaarin lääkekaappi ajan tasalle

Muistaako kotona asuva vanhus ottaa lääkkeensä oikein ja säilyttää ne oikein?
Lue lisää

Läsnäolon taito auttaa arjessa

Läsnäolosta on hyötyä monessa. Kun hyödynnät hyväksyvän läsnäolon taitoa, voit parantaa parisuhdettasi ja viihdyt paremmin töissä.
Lue lisää

Lisää läsnäoloa

Läsnäolon taito tekee hyvää mielelle ja keholle, koko elämälle.
Lue lisää

Mistä saa parhaiten proteiinia?

Proteiinit ovat kehon tärkeitä rakennuspalikoita. Ne myös tukevat painonhallintaa ja auttavat palautumaan liikuntasuorituksesta. Ravitsemusterapeutti kertoo, miten saat parhaiten proteiineja.
Lue lisää

”Elämäni kutistui IBS:n takia”

Ärtyneen suolen oireyhtymää eli IBS:ää sairastava Kati, 45, tietää, millaista on elää suoliston ehdoilla.
Lue lisää

Suoliston merkitys on isompi, kuin ehkä luulitkaan

Jos haaveilet kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, muista suoliston merkitys. Suoliston hyvä kunto on kaiken terveyden kivijalka. Näillä vinkeillä autat bakteeristoasi voimaan hyvin.
Lue lisää

Kutinaa alapäässä? Ei huolta, hiivatulehduksen hoito on helppoa.

Hivatulehdusta ei kannata hävetä: kolme neljästä naisesta saa sen ainakin kerran ennen nelikymppisiään. Hiivatulehduksen hoito onnistuu yleensä apteekin itsehoitotuotteilla.
Lue lisää

Kun rauta ei imeydy

Raudanpuute voi selittää väsymyksen.
Lue lisää

Raudanpuute raskausaikana pelästytti

Matala ferritiini selitti Katriinan oudot oireet.
Lue lisää

Mistä nuha johtuu?

Oireileva nenä on ikävä kiusa, ja pitkään jatkuneen nuhan taustat on hyvä selvittää lääkärissä.
Lue lisää

Kutisevia näppylöitä ja rakkuloita – voiko kyse olla aurinkoihottumasta?

Kutinaa, punoitusta ja röpelöistä ihottumaa. Moni alkaa oireilla auringonvalosta kesän korvalla. Taustalla voi olla aurinkoihottuma.
Lue lisää

Veritulppa vai revähdys jalassa?

Pohjekipu voi olla merkki revähdyksestä tai jopa vaarallisesta veritulpasta. Näin voit tunnistaa, kummasta on kyse.
Lue lisää

Nenä tukossa ja veto poissa?

Onko nuha koronan oire? Todennäköisesti ei. Tavalliset kausiflunssatkin ovat nimittäin yhä keskuudessamme. Paras hoito flunssaan on vanha tuttu: lepo, sinkki ja C-vitamiini.
Lue lisää

Miten peräpukamia voi hoitaa?

Joka toisella yli 50-vuotiaalla on ollut peräpukamia. Veri vessapaperissa ei ole välttämättä vakava juttu, vaan peräpukamia voi hoitaa suihkuttelemalla ja apteekin paikallishoitovalmisteilla.
Lue lisää

Minimoi raskausajan terveysriskit

Pysy virkeänä raskausaikana. Listasimme odottajan hyvinvoinnin tukipilarit.
Lue lisää

Mitä lääkkeitä voi käyttää raskausaikana?

Raskausaikana voi käyttää useita tavallisia lääkkeitä, mutta ei kaikkia. Esimerkiksi migreenilääkkeiden kanssa pitää olla tarkkana.
Lue lisää

Tarvitsenko minä D-vitamiinilisää?

D-vitamiini vaikuttaa ihmisen immuunipuolustukseen tehostamalla vastustuskykyä. Koronapandemia korostaa vitamiinin tarvetta: nyt jos koskaan D-vitamiinilisä on tarpeen kaikille yli 70-vuotiaille ja ympärivuorokautisessa hoidossa asuville aikuisille.
Lue lisää

Mikä auttaa närästykseen?

Polttava kipu ylävatsassa on usein merkki närästyksestä eli vatsahappojen noususta ruokatorveen. Selvitimme, miten närästystä voi hoitaa. Apua närästykseen saa mm. ruokarytmin viilaamisesta.
Lue lisää

Millaisia apuvälineitä saa apteekista?

Tallusta turvallisesti liukkailla teillä, avaa näppärästi tiukempikin kierrekansi ja pidä lääkepaletti hallinnassa. Apteekista saat paljon käteviä apuvälineitä arkeen. Apuvälineet auttavat elämään helpompaa arkea.
Lue lisää