Skip to content

Uutisarkisto

Porrasjuoksukausi alkaa!

Ilmaista, tehokasta ja turvallista treenaamista? Kyllä kiitos! Porrasjuoksu on täydellinen kesäkauden laji. Poimi parhaat treenivinkit jutusta ja videoilta.
Lue lisää

Jalat kaipaavat huomiotasi

Villasukat pois, ja varpaille ilmaa. Mutta missä kunnossa kinttusi ovat talven jäljiltä? Nappaa nämä vinkit käyttöön, ja jalkasi kiittävät sinua.
Lue lisää

Silmät kuivuvat – mistä se johtuu?

Silmien kuivumista aiheuttavat muun muassa silmän rakenne, kuiva sisäilma, ikääntyminen sekä jotkut lääkkeet ja sairaudet. Selvitimme, miten kuivia silmiä voi hoitaa.
Lue lisää

Mikrotreeni on uusi taukojumppa

Et kai istu itseäsi jalattomaksi? Hylkää tuoli aina välillä ja tee tauon aikana mikrotreeni. Pieni annoskoko toimii myös liikunnassa.
Lue lisää

Miksi jollakulla on kovemmat kuukautiskivut kuin toisella?

Jopa kolme neljäsosaa naisista kokee kuukautiskipuja jossain vaiheessa elämäänsä, ja vaikeista kivuista kärsii 15 prosenttia. Kipuja aiheuttaa kohdun erittämä hormoni, ja juuri siihen liittyy syy, miksi joku saa kovemmat kuukautiskivut kuin toinen.
Lue lisää

Mitä tehdä paleltuneelle iholle?

Kovassa pakkasessa ja viimassa iho kylmettyy herkästi. Tunnista paleltumisen ensimerkit ja hoida iho hellästi kuntoon.
Lue lisää

”Synnytyksen jälkeen keskivartalon tuki pitää löytää uudestaan”

Keho käy raskauden ja synnytyksen aikana läpi niin valtavan myllerryksen, että vartalolle kannattaa antaa aikaa palautua, fysioterapeutti muistuttaa. Tuntuma Muuttuneeseen kehoon löytyy ajan kanssa.
Lue lisää

Oirepäiväkirja paljastaa PMS:n

Mikä aiheuttaa PMS-oireet? Taustalla on hormonitasojen vaihtelu kuukautiskierron aikana. Oirepäiväkirjan pitäminen auttaa selvittämään, johtuvatko oireet PMS:stä vai jostain muusta.
Lue lisää

Vatsaan sattuu ja närästää

Ummetus, närästys ja kivistävä vatsa ovat kurjia mutta yleisiä vaivoja. Kerromme, miten vatsavaivoja voi hoitaa kotona, ja milloin on syytä mennä lääkäriin.
Lue lisää

Miten valita meikkivoiteen sävy?

Pyydä värin valinnassa rohkeasti apua ammattilaiselta. Myös monessa apteekissa toimii kosmetologeja, jotka osaavat auttaa juuri oikeanlaisen tuotteen ja sävyn valinnassa.
Lue lisää

Vaarin lääkekaappi ajan tasalle

Muistaako kotona asuva vanhus ottaa lääkkeensä oikein ja säilyttää ne oikein?
Lue lisää

Läsnäolon taito auttaa arjessa

Läsnäolosta on hyötyä monessa. Kun hyödynnät hyväksyvän läsnäolon taitoa, voit parantaa parisuhdettasi ja viihdyt paremmin töissä.
Lue lisää

Lisää läsnäoloa

Läsnäolon taito tekee hyvää mielelle ja keholle, koko elämälle.
Lue lisää

Mistä saa parhaiten proteiinia?

Proteiinit ovat kehon tärkeitä rakennuspalikoita. Ne myös tukevat painonhallintaa ja auttavat palautumaan liikuntasuorituksesta. Ravitsemusterapeutti kertoo, miten saat parhaiten proteiineja.
Lue lisää

”Elämäni kutistui IBS:n takia”

Ärtyneen suolen oireyhtymää eli IBS:ää sairastava Kati, 45, tietää, millaista on elää suoliston ehdoilla.
Lue lisää

Suoliston merkitys on isompi, kuin ehkä luulitkaan

Jos haaveilet kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, muista suoliston merkitys. Suoliston hyvä kunto on kaiken terveyden kivijalka. Näillä vinkeillä autat bakteeristoasi voimaan hyvin.
Lue lisää

Kutinaa alapäässä? Ei huolta, hiivatulehduksen hoito on helppoa.

Hivatulehdusta ei kannata hävetä: kolme neljästä naisesta saa sen ainakin kerran ennen nelikymppisiään. Hiivatulehduksen hoito onnistuu yleensä apteekin itsehoitotuotteilla.
Lue lisää

Kun rauta ei imeydy

Raudanpuute voi selittää väsymyksen.
Lue lisää

Raudanpuute raskausaikana pelästytti

Matala ferritiini selitti Katriinan oudot oireet.
Lue lisää

Mistä nuha johtuu?

Oireileva nenä on ikävä kiusa, ja pitkään jatkuneen nuhan taustat on hyvä selvittää lääkärissä.
Lue lisää

Kutisevia näppylöitä ja rakkuloita – voiko kyse olla aurinkoihottumasta?

Kutinaa, punoitusta ja röpelöistä ihottumaa. Moni alkaa oireilla auringonvalosta kesän korvalla. Taustalla voi olla aurinkoihottuma.
Lue lisää

Veritulppa vai revähdys jalassa?

Pohjekipu voi olla merkki revähdyksestä tai jopa vaarallisesta veritulpasta. Näin voit tunnistaa, kummasta on kyse.
Lue lisää

Nenä tukossa ja veto poissa?

Onko nuha koronan oire? Todennäköisesti ei. Tavalliset kausiflunssatkin ovat nimittäin yhä keskuudessamme. Paras hoito flunssaan on vanha tuttu: lepo, sinkki ja C-vitamiini.
Lue lisää

Miten peräpukamia voi hoitaa?

Joka toisella yli 50-vuotiaalla on ollut peräpukamia. Veri vessapaperissa ei ole välttämättä vakava juttu, vaan peräpukamia voi hoitaa suihkuttelemalla ja apteekin paikallishoitovalmisteilla.
Lue lisää

Minimoi raskausajan terveysriskit

Pysy virkeänä raskausaikana. Listasimme odottajan hyvinvoinnin tukipilarit.
Lue lisää

Mitä lääkkeitä voi käyttää raskausaikana?

Raskausaikana voi käyttää useita tavallisia lääkkeitä, mutta ei kaikkia. Esimerkiksi migreenilääkkeiden kanssa pitää olla tarkkana.
Lue lisää

Tarvitsenko minä D-vitamiinilisää?

D-vitamiini vaikuttaa ihmisen immuunipuolustukseen tehostamalla vastustuskykyä. Koronapandemia korostaa vitamiinin tarvetta: nyt jos koskaan D-vitamiinilisä on tarpeen kaikille yli 70-vuotiaille ja ympärivuorokautisessa hoidossa asuville aikuisille.
Lue lisää

Mikä auttaa närästykseen?

Polttava kipu ylävatsassa on usein merkki närästyksestä eli vatsahappojen noususta ruokatorveen. Selvitimme, miten närästystä voi hoitaa. Apua närästykseen saa mm. ruokarytmin viilaamisesta.
Lue lisää

Millaisia apuvälineitä saa apteekista?

Tallusta turvallisesti liukkailla teillä, avaa näppärästi tiukempikin kierrekansi ja pidä lääkepaletti hallinnassa. Apteekista saat paljon käteviä apuvälineitä arkeen. Apuvälineet auttavat elämään helpompaa arkea.
Lue lisää

Minna Nikkanen ja vauva ”En pitänyt raskautta itsestäänselvyytenä”

Entinen seiväshyppääjä Minna Nikkanen sai esikoisensa isänpäivänä. Raskausaikana hän pyrki harrastamaan liikuntaa ja elämään mahdollisimman normaalia arkea mahdollisimman pitkään. Jos vointi on hyvä, raskaana olevan ei kannata itse rajoittaa itseään, Minna uskoo.
Lue lisää

Suolistotulehdus ei vie toimintakykyä

Joskus vatsavaivat ovat merkki tulehduksellisesta suolistosairaudesta, johon ei ole parannuskeinoa. Jenni Valovirta, 16, sairastui vuosi sitten, mutta vatsakivut eivät pidä intohimoista tanssijaa poissa harrastuksen parista.
Lue lisää

Haava suussa, verta ikenissä – mikä suuta vaivaa?

Sairas suu maistuu pahalta, tuoksahtaa tunkkaiselta ja oirehtii ilkeästi. Moneen suuvaivaan on onneksi tarjolla tehokkaita omahoitokonsteja. Tässä vinkit muutaman yleisimmän vaivan hoitoon.
Lue lisää

Ortoreksia vääristää suhteen ruokaan

Mikä on ortoreksia? Katri Mikkilä oppi sen ravitsemustieteen tenttikirjoistaan ja hoksasi samalla sairastavansa syömishäiriötä, joka tekee terveellisestä elämäntavasta koko elämän keskipisteen.
Lue lisää

Mikä on vastustuskyky? Miten vastustuskykyään voi parantaa?

Tässä 10 kysymystä ja vastausta vastustuskyvystä.
Lue lisää

Miksi emme halua lapsia?

Suomessa on yhä enemmän lapsettomia ihmisiä, mutta vauvakadosta on turha syyttää korkeasti koulutettujen naisten uratoiveita.
Lue lisää

Laitoslaulajat herättävät musiikkimuistot eloon

Laulukohtaamisten tukeminen on hyvä tapa auttaa yksinäisiä vanhuksia.
Lue lisää

Nuoren ihon hoito – näin onnistut

Täsmätuotteet ihonhoitoon saat helpoimmin apteekista.
Lue lisää

Mikä auttaa krapulaan?

Joskus on sanottu, että jos liiasta viinan juomisesta ei tulisi krapulaa, ihmiskunta olisi jo juonut itsensä hengiltä. Krapula on siis hyvin tarpeellinen ilmiö. Onneksi krapulaa voi ehkäistä – muutenkin kuin olemalla täysin juomatta – ja sen oireita voi helpottaa.
Lue lisää

Miksi palautuminen on tärkeää?

Keho ja mieli eivät kestä jatkuvaa kuormitusta. Stressin vastapainoksi tarvitaan palautumista. Vähennä arjen ärsykkeitä vähitellen ja opettele rentoutumaan.
Lue lisää

Kivessyövän oireet huomaa tarkkailemalla

Kivesten tunnustelu on paitsi mukavaa hupia myös tärkeää seurantaa kivessyövän varalta. Kivessyöpä löytyy varhaisessa vaiheessa parhaiten tunnustelemalla.
Lue lisää