Teksti: Suvi Hakola Kuva: Shutterstock 30.7.2020

Nuoren ihon hoito – näin onnistut 

Täsmätuotteet ihonhoitoon saat helpoimmin apteekista.

Nuori voi alkaa harjoitella ihonhoidon rutiineja, kun ensimmäiset hormoninäpyt ilmestyvät, tai viimeistään silloin, kun hän aloittaa meikkaamisen.

Jos teini käyttää meikkiä päivittäin, viimeistään silloin on syytä opetalla rinnalle säännöllinen ihonhoito. Voimakkaita tehoaineita tai monimutkaisia tuotteita ei vielä tarvita, vaan muutamalla perusjutulla pääsee hyvin alkuun.

Näillä nikseillä iho pysyy raikkaana koulupäivän ajan ja oma olokin on varmempi.

1. Puhdista

Vanhemmille vinkiksi: jos nuori on haluton keskustelemaan ihonhoidosta, sujauta suihkun lähettyville simppeli pesutuote, jota myös nuoret miehenalut mielellään käyttävät. Nuoren ihonputsari on mielellään mahdollisimman hellävarainen eikä kuivata ihon pintaa liikaa.

2. Älä ylihoida

Jos ylihoitaa ihoaan, lopputuloksena on usein kuiva ja ärtynyt ihon pinta. Silloin näpyt yleensä tuppaavat lisääntymään, sillä tali ei pääse normaalisti erittymään ihon pinnalle vaan jää tukkeutumiksi ihon pinnan alle. Kun ihon pinta on sopivasti hoidettu ja pehmeä, iholla on parempi olo.

3. Viimeistele

Kasvovesi on oivallinen nuoren ensimmäiseksi omaksi ihonhoitotuotteeksi. Sillä harjoitellaan puhdistamaan päivän aikana kertynyttä likaa kasvoilta. Kasvovesi viimeistelee kasvojenpesuaineella tehdyn puhdistuksen ja poistaa mahdolliset meikinrippeet. Nuorille on olemassa kevyitä ja kosteuttavia kasvovesiä ja toisaalta myös talineritystä tasapainottavia, jos sellasta tarvitaan. 

4. Kosteuta

Monessa nuorten kosteusvoiteessa on rauhoittavia ja talineritystä hillitseviä ominaisuuksia. Meikkauksen aloittavalle nuorelle sopii paksun meikkivoiteen sijaan esimerkiksi sävyttävä kosteusvoide, joka on kevyempi ja hoitavampi vaihtoehto. Myös nuorten miehenalkujen on syytä kosteuttaa ihoa, ja menevälle nuorelle voisi sopia vaikka mattapinnan tekevä voide, joka samalla rauhoittaa mahdollisia näppyjä ja hillitsee ihon kiiltoa.

Vinkki

Apteekissa ollaan ajan tasalla! Kysy sieltä vinkkejä oikeiden tuotteiden valintaan sen sijaan, että peittelet ongelmaa paksujen meikkikerrosten alle tai huppareiden ja pipojen sisälle.

Suosituimmat