Näin aktiivinen liikkuja hoitaa ihoaan

Teksti: Suvi Hakola Kuva: Shutterstock 7.12.2022

Liikunta on tietysti hyväksi terveydelle ja mielialalle, mutta se ilahduttaa myös ihoa. Kun verenkierto virkistyy ja stressitaso laskee, iho nauttii. Mutta tulee siitä vähän pulmiakin: moni huomaa, että treenin jälkeen iho punoittaa ja tuntuu kuivemmalta tai jopa ärtyneeltä. Kokosimme muutaman käytännön vinkin treenaajan ihonhoitoon.

1. Misellivesi matkaan

Ihon reaktiot voivat johtua siitä, että kova hikoilu lisää epäpuhtauksia kasvojen iholla. Kannattaa siis lähteä jumppaan, salille ja pallokentille ilman paksua meikkikerrosta tai ainakin puhdistaa kasvojenkin iho huolellisesti heti treenin jälkeen.

Kuljeta treenikassissa kasvo- tai misellivettä, jolla saa ihon nopeasti pyyhkäistyä puhtaaksi ennen ja jälkeen treenin. Rauhoittava kosteusvoide hillitsee ihon punaisuutta. Kosteusvoide aina vasta puhdistetulle iholle!

2. Talveksi tuhdimpi vartalovoide

Jos käy suihkussa useamman kerran päivässä tai harrastaa uintia säännöllisesti, iho kuivuu herkemmin. Tästä lähin hyvä ystäväsi on hoitava ja kosteuttava vartalovoide. Vaihda talviaikaan voide tuhdimpaan, jos iho tuntuu kuivuvan entisestään. Hiukan kostealle iholle levitetty voide imeytyy parhaiten.

3. Suojaa hiertymiin

Liikkuessa tulee joskus hiertymiä esimerkiksi reisiin ja intiimialueille. Ennen spinningtuntia tai ratsastusta voi olla hyvä suojata herkät alueet sopivalla suojavoiteella. Se muodostaa ihoa suojaavan kalvon, joka vähentää hankausta ja ihon ärtymistä.

4. Parhaat dödöt apteekista

Jos kärsit voimakkaasta hikoilusta, panosta laadukkaaseen ja tehokkaaseen dödöön tai antiperspiranttiin. Apteekissa on laaja valikoima molempia. Myös voimakkaaseen jalkahikeen löytyy suihkeita, jotka vähentävät hikoilua ja pitävät jalat raikkaina koko päivän.

Suosituimmat