Miten valita meikkivoiteen sävy?

Teksti: Tiiu Pohjolainen Kuva: Shutterstock 19.10.2021

Pyydä värin valinnassa rohkeasti apua ammattilaiselta. Myös monessa apteekissa toimii kosmetologeja, jotka osaavat auttaa juuri oikeanlaisen tuotteen ja sävyn valinnassa.

Jos kuitenkin olet yksin liikenteessä, voiteen väriä ei kannata päättää ainakaan sen mukaan, miltä meikkivoide näyttää, kun sitä levittää testeristä kämmenselälle. Suuntaa sen sijaan katse kasvojen ja kaulan rajaan. Testeriä kannattaa sipaista leukaluulle, korvan ja suun välimaastoon ja levittää voidetta samalla myös kohti kaulaa. Käy arvioimassa lopputulos luonnonvalossa. Tarkastele erityisesti, miten voiteen väri sulautuu kaulan väriin.

Luonnollinen mutta huoliteltu lopputulos syntyy riittävän ohuella meikkivoiteella. Harvassa ovat tilanteet, jossa meikin pitäisi olla paksu ja maskimaisen peittävä.

Moni on tullut tehneeksi meikkivoidehyllyllä joskus virheostoksen ja haluaa välttää sellaiset jatkossa. Työkseen meikkaava ja ammattilaisneuvoja blogissaan ja Instagram-tilillään jakava meikkaaja-kampaaja Riia Koivisto tietää, ettei kaikilla ole käytössään ammattilaisen arsenaalia. Hän kuitenkin paljastaa vielä yhden ammattilaisniksin: kokeile omaa sekoitusta.

– Sekoitan aina asiakkaalle meikkivoiteen useammasta tuotteesta. Samalla tavalla voi hyödyntää pullonpohjat tai virheostokset. Kokeile sekoittaa paria voidetta keskenään, lopputulos voi olla yllättävän hyvä. Iholla on oma uniikki pohjavärinsä, joka vaikuttaa siihen, millainen meikkivoide näyttää parhaalta. Suomalainen iho on joko punapohjainen tai keltapohjainen. Meikkivoiteissa on yleensä merkintä neutral, cool tai warm – sävy on joko neutraali, viileä tai lämmin.

Oikea meikkivoiteen sävy löytyy näin

1. Neutraalinsävyiset meikkivoiteet sopivat hyvin useimmille ihosävyille. Valitse neutraalinsävyinen, kun et ole varma ihosi sävystä.

2. Jos olet hyvin vaalea, ihollasi on taipumusta punoittaa, palat herkästi tai sinulla on selkeästi punapigmenttiä, suuntaa katse viileiden sävyjen valikoimaan. Cool!

3. Oliivi-ihoiset, helposti päivettyvät löytävät omat tuotteensa aavistuksen kellansävyisistä voiteista, joiden sävyssä on merkintä ”warm”. 

Asiantuntijana Riia Koivisto/FAB Makeup & Hair

Suosituimmat