Teksti: ApteekkiNyt Kuva:Shutterstock 3.12.2020

Millaisia apuvälineitä saa apteekista?

Tallusta turvallisesti liukkailla teillä, avaa näppärästi tiukempikin kierrekansi ja pidä lääkepaletti hallinnassa. Apteekista saat paljon käteviä apuvälineitä arkeen. Apuvälineet auttavat elämään helpompaa arkea.

Elämässä kaikki ei aina mene sulavasti ja vaivattomasti. Tulee sairauksia, vammoja, loukkaantumisia tai pienempiä ikäviä sattumuksia, jotka tekevät jokapäiväisistä puuhista yllättävän hankalia. Onneksi apteekista saa apuja. Kysy meiltä, ja neuvomme, miten voit helpottaa omaa tai läheisesi arkea.

Esimerkiksi nivelrikko saattaa viedä voimat käsistä, eikä tiukempi ote tölkistä tai purkista enää onnistu. Avausapuvälineet auttavat saamaan paremman otteen avattavasta kannesta tai korkista.

Verenpainelääke, muistilääke, diabeteslääke – muistinko kaikki? Jos lääkekimarassa on enemmän kuin yksi lääke, annostelijasta voi olla hyötyä.

Jos en enää pysy pystyssä?

Kun huimaa tai tasapaino vähän heittää, ajatus ulosmenosta ei tunnu kivalta – ainakaan jos on mentävä jäiden tai märkien syksyn lehtien liukastuttamille teille. On helpompi jäädä neljän seinän sisälle, ja niin kynnys lähteä ihmisten ilmoille tai kävelylenkille nousee.

Lähes kaikki ikäihmiset, kuten muutkin, tarvitsevat happea ja toisten seuraa, jotta elämä on mielekästä. Ulos lähteminen voi tuntua turvallisemmalta, kun kenkien päälle sujauttaa liukuesteet.

Jos kuitenkin jäät kotiin täyttämään ristikkoa tai lukemaan, muista, että apteekista saa myös lukulaseja. Ja pikkuisille on omat apuvälineensä esimerkiksi tukkoisen nenän tyhjentämiseen.

Suosituimmat